Evde sucuk yapanlar veya hazırlayıp kasapta bağırsağa doldurtanlar var.Ama en kolayı tamamen evde yapmak ve bağırsağa gerek duymamak.Hazırladığım sucuk karışımını temiz pamuklu bezler arasına yayıp,bu şekilde ipe asıp kurutuyorum.Hem katkısız,hem kolay,hem de bu şekilde gönül rahatlığı ile tüketebileceğiniz,helallik yönünden de hiç bir şüphenizin olmayacağı sucuk elde etmiş oluyoruz.Bu yöntem kaynanamın yaptığı bir sucuk hazırlama yöntemi.Ben de eşimden öğrendim ve özellikle kurban bayramlarında kurban eti ile yapıyorum.
Şimdi kısaca nasıl hazırladığımı anlatayım inşaAllah.
MALZEMELER
3 kg.az yağlı kıyma,
2 küçük baş sarmısak,
1,5 tatlı kaşığı toz kimyon,
2 tatlı kaşığı toz karabiber,
2-3 tatlı kaşığı pul biber veya toz kırmızı biber(acı seviyorsanız acı kullanabilirsiniz),
1,5 tatlı kaşığı yenibahar,
EV USULÜ SUCUK NASIL HAZIRLANIR?
sarmısaklar soyulup ezilir,
kıyma ve bütün malzemeler,ezilmiş sarmısakla beraber iyice yoğrulur,
bezlerin içine istenilen miktarda kıyma konulup elle yassılaştırılır veya sucuk şeklinde uzun yuvarlaklar hazırlanır,
açık kısımları kapatılır,bir gece tepside bekletilir,ertesi gün havadar bir yere asılır,
bir kaç gün sonra sucuklarınız pişirilip yenmeye hazırdır.
Yaklaşık bir hafta kadar sonra sucuklarınızı askıdan alıp buzdolabı poşetinde dolapta muhafaza edin,kolay gelsin,afiyet olsun.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder