27 Mart 2012 Salı

Ünlülerin Gençlik iksiri Etmiş


Ünlülerin gençlik iksiri!
Ünlüler gençlik uğruna 28 gün bekletilmiş 'Dry Age' etlere merak sardı...
Ünlülerin fit kalmak için son keşfi, 28 gün dolapta dinlendirilen dişi sığır eti oldu. 8 kilo ağırlığındaki etlerin kilosu 67 lira. Kıvanç Tatlıtuğ, t-bone steak, İbrahim Kutluay lokum steak seviyor. Bülent Ersoy 1 kilo orta pişmiş antrikot yemeden çıkmıyor.

ARALARINDA Kıvanç TatlıtuğEmre BelözoğluErman Toroğlu, İbrahimKutluay, Kenan Doğulu ve Candan Erçetin’in bulunduğu pek çok ünlü, “genç kalmak” için, özel yetiştirilmiş dişi sığırların 0 dereceyle 2.2 derece arasında buzdolabında 28 gün bekletilmiş etlerini satın alıyor. Özellikle İstanbul’da son zamanlarda bir hayli popüler olan kasaprestoranlar, ünlüler için özel olarak beklettikleri ve dry age ‘kuru dinlendirilmiş’ adı verilen bu etleri, üzerlerine isimlerini yazarak koruyor.

HABERTÜRK yazarı İzzet Çapa’nın aktardıklarına göre, ünlüler için saklanan vemarine edilmeden direkt pişirilen bu etlerin bir parçası 8 kilo geliyor ve 8 kiloluk bu parça etlerin 7 kişilik olduğu söyleniyor. Peki fiyatımı? 8 kiloluk etin kilosu 67 liradan hesaplanıyor ve fatura 536 lirayı buluyor. Etin saklandığı 28 gün boyunca üzerinde küften bir kabuk oluşuyor, bu kabuk etin lezzetini içinde saklıyor. Ancak etler kabuğuyla yenmiyor. Günaydın, Nusret ve Dükkan gibi popüler restoranlarda 28 gün bekleyen etleri ya sahipleri alıp eve götürüyor ya da lokanta gibi çalışan bu kasaplarda yiyor.

ÜNLÜLERİN ET DOLABI
Kasap-restoranlardan et alanlar arasında kimler yok ki? Oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ’dan, şarkıcı Sibel Can’a, sanatçı Bülent Ersoy’dan eski basketbolcu İbrahimKutluay ve futbolcu Emre Belözoğlu’na kadar birçok ünlü bu tür etemeraklı. Fotoğrafta görülen et sahipleri arasında ayrıca, Erman Toroğlu, Candan Erçetin ve SelimSoydan’ın adı öne çıkıyor.

ÇOK FAYDALIYMIŞ
Sipariş verenler, özel yetiştirilmiş hayvanların etlerinin seçtikleri kısmını adı ve tarihiyle saklatıyorlar. Sabit ısılı ve hava geçirmez dolaplarda saklanan bu etlerin içindeki A ve E vitaminleri, omega 3 ile betakaroten miktarı artıyor. Ayrıca kanserle savaştığı söylenen konjüge linoleik asitmiktarının arttığı belirtiliyor. Dry Age dolaplarıyla kaliteli etleri 4 hafta dinlendirme yöntemini 10 yıl önce Türkiye’ye tanıtıp bunu yaygınlaştıran isimlerden Günaydın’ın ortağı Cüneyt Asan, her etin o dolaplara giremeyeceğini söylüyor. Et uzmanı ve eski kasap Asan Sıradan ise etin o dolaplarda saklanamayacağını durdukça büzüşüp yok olacağını ifade ediyor.
HANGİ ET DRY AGE BEEF OLUR
- Irkı holştayn, simental, montafon, limuzin veya Everton kökenli black angus olmalı.
- Cinsiyeti tercihen dişi olmalı. Düvelerin yağlanma oranı danaya göre daha yüksek olduğu için lezzetli, aromalı ve
yumuşak olur.
- Kaliteli yemle beslenmeli. Ülkemizde yem pahalı olduğu için hiçbir besleyici özelliği olmayan küspe tercih edildiğinden lezzet ve yağ oranı düşük etler üretiliyor.
- Etin görünümü harita biçiminde olmalı, sadece dışı değil içi de etle birlikte iç içe yağlardan oluşmalı.
CÜNEYT ASAN ANLATIYOR
Sibel Can: Kobe steak ve kuzu kafes seviyor. Bülent Ersoy: Sinirli biçimde geldiği mekânda 300 gr lokum steak yedikten sonra kahkaha başlar. Antrikotla devam eder, bir seferde 1 kilo et yer. Orta pişmiş ister.
Alper Selim: T-bone steak yemeyi tercih ediyor. Selma Akın: Tercihi daha çok antrikot steak oluyor.


Erman Toroğlu: Terbiyeli et sevmem Ben etin dövülmüş, tokatlanmış olanını sevmem. Terbiyelisini de sevmem. Bu yüzden dinlendirilmiş olmasını tercih ediyorum. Küşleme severim, bonfileyi az pişmiş seviyorum, yumuşak ve
hafif kanlı daha lezzetli oluyor. Tavuk ve çiftlik balığı asla yemem, kuzu etinden kıyamadığım için uzak dururum, etin yağlı olmamasına dikkat ederim.
Kenan Doğulu: Lezzeti önemli. Etin saklanma biçimiyle, süresiyle ilgilenmiyorum, o konuyu uzmanları biliyor. Benim bildiğim lezzeti ve lezzetli bulduğum her yerde yiyorum, eve, stüdyoya da sipariş ediyorum.
Sibel Can: Yemek mutluluk verir En son diyete başlamadan önce gittim ve sevdiğim ızgaralardan gönlümce
yedim. Tabii yemek mutluluk verir bir de kilo derdi olmasa, ama mutlu olmak hepsinden önemli.

kaynak www.habertürk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...