Soslu Tavuk Malzemeleri:
- 4 adet kemiksiz tavuk göğsü
- 3 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 4 diş kıyılmış sarımsak
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 6 çorba kaşığı mısır nişastası
- 2 çorba kaşığı su
- Tuz ve Karabiber
Tavukları una bulayıp unun fazlasını silkin, zeytinyağı dökülmüş tavada her iki tarafını pişirin.
Tavuk suyu, sirke, karabiber, sarımsak ve tuzu ekleyin. 10 dakika pişirip tavukları tavadan alın. Nişastayı iki çorba kaşığı suyla birlikte seyreltip tavada kalan sosun üzerine ekleyin. İki dakika kaynatıp tavukların üzerine gezdirerek servis yapın.
Soslu Tavuk servise hazırdır, Afiyet olsun…
kaynak http://www.gununyemegi.org
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder