En hafif İrmik Helvası tarifi!
İrmik helvasının lezzetine bayılsak da fazla şekerli olduğu için sürekli yemek istemeyebiliriz. İşte en hafif irmik helvası tarifi!
İrmik helvası tereyağı, irmik ve şekerin birleşimiyle hem lezzetlidir hem de enfes bir kokuya sahiptir. Komşudan gelen mis gibi kokuyla canımız istese de özellikle diyet yapanlar veya şeker hastası olanlar bir adım geride durmaya dikkat eder. Hele bir de içine dondurma koyularak servis edilirse, karşı koyması çok zor bir hal alır.Peki, çok az şekerle irmik helvası hazırlayabileceğinizi biliyor musunuz? Hem de yıllardır alıştığınız lezzetle! İşte çok özel tarifimiz…
250 gr. irmik,
50 gr. kabuksuz badem,
1 ActiFry kaşığı tereyağı,
2 ActiFry kaşığı su,
1/4 ActiFry kaşığı şekerli vanilin,
150 gr. toz şeker,
350 ml. sıcak süt,
100 ml. sıcak su.
50 gr. kabuksuz badem,
1 ActiFry kaşığı tereyağı,
2 ActiFry kaşığı su,
1/4 ActiFry kaşığı şekerli vanilin,
150 gr. toz şeker,
350 ml. sıcak süt,
100 ml. sıcak su.
kaynak www.milliyet.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder