5 Haziran 2012 Salı

Milli Takım kazanmaya devam ediyor .....


MİLLİ TERAPİ

A Milli Takımımız, Ukrayna karşısında da olumlu futbolunu devam ettirdi, Portekiz’den sonra Euro 2012’de yer alan Ukrayna’yı da devirmeyi bildi. Caner’in 30. dakikadaki golünün pasını veren Mustafa Pektemek, 70’te bu kez topu ağlara gönderen isim oldu. Hamit’in füzesi, direkte patladı


A Millilerimiz, Ukrayna karşısında da ışık saçtı, Euro 2012’ye ev sahipliği yapacak olan rakibini iki golle geçmeyi bildi: 2-0. Ay-yıldızlı ekip, 4 galibiyet, 1 yenilgiyle yurt dışı kampını tamamladı.

30’da ilk pozisyonumuzu bulduk, onu da gole çevirdik. Mustafa Pektemek soldan indi, üç savunmacıyı geçti, penaltı noktasına kesti. Caner, soluyla kaleciye rağmen topu fillere gönderdi: 0-1 34’de Arda kendi yarı alanından uzun bir pasla topu savunmanın arkasına attı, Mustafa Pektemek, zamanlama hatası yapınca savunma bu tehlikeyi uzaklaştırdı.

36. dakikada bu Mehmet Topal soldan indi, ceza alanına girdi, sert vurdu. Top üstten az farkla auta gitti.

43’de Mert’in mükemmel kurtarışını izledik. Sağdan kazanılan serbest Aliiev kullandı, penaltı noktası üzerine kesti. Rakitskyy yükseldi, kafayı vurdu. Mert, uçarak bu tehlikeyi kornerle önledi.

70’de Tunay oyuna girdi, Mustafa Pektemek’e nefis bir asist yaptı. Genç futbolcusağdan indi, penaltı noktasına kesti. Mustafa gelişine vurdu, topun dibine girdi. Kalecinin üstünden fileleri gönderdi: 0-2 72’de klasik bir Hamit Altıntop füzesi izledik. Bu dakikada soldan kazanılan serbest atışı Hamit Altıntop direkt kaleye vurdu, top üst direkten döndü.

85. dakikada savunmamız hazırlıksız yakalandı. Shevcenkho’nun vuruşunda top direğe çarpıp dışarı çıktı.
‘Futbol sahada konuşulur’
Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı Avusturya kampına gelmeden önce ay-yıldızlı ekibin futbolcularının en az 40-50 maç oynadığını ancak şike davası nedeniyle bunlarda hiç sahanın konuşulmadığını söyledi.

Avcı, “Bunu oyuncularımla paylaştım. Artık Türk futbolunu sahanın içinde konuşturmak gerekir. Her geçen gün çok daha iyi bir takım oluyoruz. Ancak eksiklerimiz de var” dedi.

Son derece sağlıklı bir takıma sahip olduklarının altını çizen genç çalıştırıcı “Oyun içinde oyunlara geçişi daha iyi yapmamız gerekiyor. Oyuncularımı ortaya koydukları futboldan dolayı tek tek kutluyorum. Tamamen takım ruhuyla hareket eden oyuncularımın ayaklarına, yüreklerine sağlık” diye konuştu.

Ay-yıldızlı ekibin ikinci golünü kaydeden Mustafa Pektemek ise “Son karşılaşmamızı da galibiyetle tamamlamak istiyorduk. Bu kamptan istediklerimizi aldık. Gerçekten kampta çok iyi bir atmosfer vardı. Maçlardan da kampın ne kadar iyi geçtiği görülüyor” ifadesini kullandı.

Pektemek, “Hollanda maçı öncesi hazırlık olarak iyi maçlar çıkardık. Benim golümde Tunay’ın alda at denilen bir pası vardı. Ben de golü attım.Hazırlık maçlarında çok iyi sinyaller verdik” yorumunu yaptı.
17 günlük kamp bitti
A Milli Takımımız, yurt dışındaki hazırlık kampını dün akşamki Ukrayna maçıyla noktaladı. 17 günlük süreçte toplam beş özel maç oynayan ay-yıldızlılar, dünkü karşılaşmanın ardından otobüsle Nürnberg’e geçti, buradan özel uçakla İstanbul’a gitti.
kaynak www.milliyet.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...