1 Haziran 2012 Cuma

Yaz yemeği Kabak kızartma


Havalar ısındığında hafif yemekler yemeyi tercih ederiz. İşte size hafif bir kabak kızartma tarifi...

Kabak kalp ve damar sağlığı için yararlı olan potasyum açısından son derece zengindir.Hipertansiyon sorunu olanlar mutlaka kabak tüketmelidir.

Kabak kızartması yaparken kızartmadan önce kabakları tuz ile ovmak lezzeti arttırır.Kızartmalarda normal yoğurt yerine süzme yoğurt kullanmak önerilmektedir. Bu sayede daha lezzetli ve kıvamlı kızartmalar hazırlayabilirsiniz.

Adım 1 
Kabakları temizleyin; kabuklarını soymadan 1/2 cm. kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesin.
Adım 2
Kabakları bir karıştırma kabına alıp tuz ile harmanlayın. Pişirme haznesine zeytinyağını koyup ActiFry’ı çalıştırın.
Adım 3 
2 dakika sonra kabakları ilave edin ve 20-25 dakika kızartın. Kabakları servis tabaklarına alın. Üzerlerine süzme yoğurt ekleyip servis yapabilirsiniz.

Bu tarifi hiç yağ kullanmadan da hazırlayabilirsiniz.

Besin Değerleri Tablosu /1 porsiyon için
61 kcal
Protein: 2.6 gr.
Yağ: 3.4 gr.
Karbonhidrat: 7.1 gr.
Sodyum: 0.02 gr.

Bugün kabak kızartmaya torpil yaptım ... Gerçekten çok sevdiğim bir yemek yağı çok az kullandığınızda çok sağlıklı ve kolay olması tercih nedeni 
Şimdi tam zamanı hadi bakalım afiyet olsunnnn

kaynak http://tefaltv.com-milliyet.com 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...