21 Eylül 2014 Pazar

Özge Özberk ile hoş bir sohbet


Ara verdiği setlere dönen Özge Özberk yeniden bir dizide rol almaktan dolayı keyifli. 4.5 yaşındaki oğlu Leo ile çok iyi zaman geçirdiğini belirten oyuncu, aynı zamanda yapımcı olduğunu söyleyerek, “Uzun zamandır çekmek istediğim 2 kısa film ve anneannemin hikayesini yazdığım uzun metraj projem var” diyor.


'Kontrollü Pollyanna’yım'

Özge Özberk'in de başrollerinde oynadığı Hayat Ağacı dizisi perşembe günü yayınlanmaya başladı. Uzun zamandır ara verdiği setlere dönen Özberk, bugüne kadar tüm projelerde severek yer aldığını söylüyor.


Bize yeni projenizden söz eder misiniz? 

Hayat Ağacı sıcacık bir aile hikayesi. Sorunların paylaşıldığı, keyiflerin birlikte yaşandığı, küslüklerin dargınlıkların saniyelik olduğu kadar, sevginin saygının bir ömürlük olduğu kalabalık bir aile dizisi.

Oyuncu kadrosu çok özel bir proje set nasıl gidiyor?

Focus Film çok güzel bir set ekibi kurmuş, setimiz cok keyifli. Şimdi üçüncü bölümü bitirmek üzereyiz. Benim avantajım daha önceden tanıştığım ve aynı sahneyi paylaştığım oyuncular olması diye düşünsem de genç jenerasyon oyuncuların enerjisi de setimize keyif katmış durumda. Yönetmenimizin de katkılarıyla uzun zamandır ara verdiğim dizi setlerine böyle bir projeyle tekrar başlamak büyük bir şans oldu.




Pek çok önemli projede yer aldınız, kendinizi en yakın hissettiğiniz hangisiydi?

Dönem işlerinden ayrı bir keyif aldığım doğrudur. Onlara öncelik verebilirim.

Yapımcı da oldunuz. Hayalinizdeki projeden söz eder misiniz? 

Yaşanmışlıkları seviyorum. Uzun zamandır aklımda olan çekmeyi istediğim iki kısa film projem ve anneannemin hikayesini yazmaya başladığım bir uzun metraj çalışmam var.

Negatifliklerden uzak dururum

Bir röportajınızda okudum, kendinize “Kontrollü Pollyanna” diyormuşsunuz. Bunu biraz açar mısınız hem kontrollü hem Pollyana nasıl olunuyor? Hayatta karşınıza çıkanzorlukları böyle mi yeniyorsunuz ve kontrol duygusu insanı heyecansız hale getirmez mi?

Eski bir röportajdı o evet. Sorunuzdaki gibi kontrol delisi olduğumu söyleyemem. Hele bir de çocuğunuz varsa kafanıza göre yaşama ve istediğinizi hemen hayata geçirme lüksünüz olmayabiliyor. Pollyannacılık oynamak tabii ki hayati kolaylaştırır. Hayatıma negatif anlamda etki eden biri varsa onu yanıma yaklaştırmamayı öğrendim. Her şeye iyi yönünden bakmaya çalıştığım doğrudur. Fakat iki kere baktığım için bu durum kontrollü oluyor.



Siz inanmazsanız seyirciyi de inandıramazsınız

Özge Özberk adından söz edilince… Herkesin saygı duyduğu, beğendiği ve izlemek istediği biri çıkıyor karşımıza. Bunu nasıl sağladınız?

Yaptığım işi çok seviyorum ve nereden geldiğimi biliyorum. Tiyatro kökenliyim. eğitimim, doğduğum ve nefes aldığım yer tiyatro. İltifatlarınız için teşekkürler fakat bu saydıklarınız bir anda olmuyor. Bu sene profesyonel anlamda 20’nci yılım. Ustalarımızın bize öğrettiği gibi yaptığım veya yapacağım işleri, bilerek öğrenerek isteyerek ve çok severek yaptım. Yaptığınız işi sevmeniz ve inanmanız önemli. Siz inanmazsanız seyirci de inanmaz.



Annem ve babam bana destek oluyor

Dışarıdan bakılınca soğuk ve kontrollü görünüyorsunuz, gerçekte de insanlar size yaklaşmakta zorlanıyor mu?

Hayata bu kadar pozitif bakan birinin dışarıdan soğuk ve kontrollü görünmesi ironik. Bilene sor demişler.

Eşinden boşanmış bir kadın olarak; eşler aşık olmalarına rağmen sorun yaşamaya başlarsa sizce bunun çözümünü nasıl aramalı? 

Karşılıklı konuşmaktan geçiyor her şey. Tüm üzüntüler, anlaşmazlıklar da tüm güzellikler de…

Aşkı tarif edin desem neyle anlatırsınız?

Leo (Oğlu)



Ayrılığın acısını ne kadarda unutulur?

Her ilişkinin dinamiği farklıdır. Kimi 3 günde unutur, kimi ölene dek unutamaz.

Çocuğunuz artık biraz büyüdü. Onunla nasıl vakit geçiriyorsunuz ve nelere ilgisi var?

Leo 4.5 yaşında oldu. Birlikte şahane bir yaz geçirdik. Şimdi okula alışma sürecinde. Her şey yolunda çok şükür.

Bir kadın oyuncu da olsa, bir iş sahibi de olsa tek başına bir çocukla yaşamanın zorlukları ve güzellikleri neler?

Tek başıma olduğumu söyleyemem. Hayatta her türlü kolaylığı sağlayan annem, babam, şahane bir bakıcımız ve Leo’yla ilgili en ufak bir problemde oğluyla her daim ilgilenen bir babası var.


kaynak http://bizimkahve.gazetevatan.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...