6 Nisan 2015 Pazartesi

Twitter ve Youtube yasaklandı, Facebook'a erişim var

Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınmasına ilişkin görüntüleri, mahkeme kararına karşın kaldırmadığı gerekçesiyle twitter ve youtube'a erişim engellendi.

Facebook'un ise söz konusu içeriği kaldırdığı ve bu nedenle erişim yasağı olmadığı öğrenildi.


TWITTER VE  YOUTUBE'A YASAK GELDİ
 
Erişim Sağlayıcıları Birliği, şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim  Kiraz'ın rehin alınması görüntülerinin yayınlandığı sosyal paylaşım sitesi  Twitter ile video paylaşım sitesi Youtube'a erişimin, mahkeme kararı  doğrultusunda engellendiğini bildirdi.

FACEBOOK'UN YASAĞI KALDIRILDI
 
Erişim Sağlayıcıları Birliği'nden alınan bilgiye göre, Mahkeme kararının ulaşmasının ardından ilgili içeriklerin çıkarılması için Facebook, Yotube ve Twitter'a bilgilendirmede bulunuldu. Facebook, söz konusu mahkeme kararındaki içeriği kaldırdı. Bunun üzerine Facebook'a erişim yasağı  engeli uygulanmadı. Twitter ve Youtbe ilgili içerikleri kaldırmadıkları için erişim yasağı getirildi.  Twitter ve Yotube'un içerikleri kaldırması durumunda erişim yasağının kaldırılacağı kaydedildi.

 
NEDENİ SAVCI KİRAZ'IN GÖRÜNTÜLERİ 
 
Olayın nedeni geçen hafta öldürülen Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alındığı sırada çekilen görüntüleri...  İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği, 3  Nisan 2015 tarihinde, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesine  ilişkin soruşturmaya konu, görüntü, ses ve videoların yayınlandığı internet  sitelerinde erişimin engellenmesine karar verdi.  Görüntülerin kaldırılması kararını internet servis sağlayıcılarına iletti. İçeriklerin kaldırılmaması durumda ise erişim engellenmesi uyarısı yapıldı.
 
İçerik Sağlayıcıları Birliği ise kararı Turkcell Superonline, TTNET, Turkcell, Vodafone ve AVEA'ya iletti.
 
Söz konusu video, görüntü ve seslere ilişkin içeriğin kaldırılmadığı gerekçesiyle Twitter ile video  paylaşım sitesi YouTube'a erişim engellendi. 
 
Facebook'unu ise söz konusu içeriği kaldırdığı bu nedenle yasak olmadığı öğrenildi.

kaynak www.milliyet.com

Kolay yolu hemen yasaklamak..... Bu böyle olmamalı artık

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...