1 Eylül 2015 Salı

Koza İpek Grubu'na operasyon Koza İpek Holding'in 23 şirketinde arama başlatıldı. Aramaların medya dışında faaliyet gösteren şirketlerde olduğu bildirildi. Söz konusu şirketlerdeki evrak ve bilgisayarlara el konulduğu öğrenildi.


Sabah saatlerinde Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Koza İpek Holding'e ait çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 23 şirkette arama başlattı. Aramalarda, şirketlerdeki evrak ve bilgisayarlara el konuldu. Aramalar sırasında çok sayıda çevik kuvvet polislerinin güvenlik önlemi aldığı görüldü. Arama yapılan yerler arasında Ankara Dikmen'deki İpek Üniversitesi de bulunuyor.

Medya organlarını kapsamıyor

Bu arada Koza İpek Holding'in 23 şirketinde yapılan aramaların, grubun gazete ve televizyonlarını kapsamadığı bildirildi. AA muhabirinin başsavcılık kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Koza İpek Holding'in 23 şirketinde başlatılan aramalar, grubun medya organlarını kapsamıyor. Polisin aramaları, medya dışında faaliyet gösteren diğer şirketlerde sürüyor.

Akın İpek'in evi de arandı

Aramalardan bir tanesi de Yenimahalle'deki Koza İpek Holding Yönetim Kurulu'nun bulunduğu binada yapıldı. Koza İpek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in Ankara'daki evinde de arama yapıldığı bildirildi.  Akın İpek'in ise yurtdışına çıktığı öne sürüldü. İpek'in bir süredir Londa'da yaşadığı da biliniyor.

Koza Grubu borsada 'taban' oldu

Bu arada Koza Grubu payları, polis ve MASAK'ın gruba düzenlediği operasyon ile taban fiyat seviyeden açıldı. Koza Altın yüzde 10,86 düşüşle 21,75 TL, Koza Madencilik yüzde 10,26 düşüşle 2,10 ve İpek Doğal Enerji yüzde 10,96 düşüşle 1,95 TL'den açıldı.

Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'den tepki

Öte yandan muhalefet kanadından operasyonlara tepki geldi. 'Baskı devam ediyor ama dikkatle takip ediyoruz' diyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, medyası susturulan bir ülkede demokrasiden söz edilemeyeceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Bu konuda hükümeti dikkatli olmaya, tutarlı olmaya ve bizi dünyaya rezil etmemeye davet ediyorum" diye konuştu. 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise, "Uzun zamandan beri Türkiye'de basın üzerinde çok büyük baskılar olduğu gibi sermaye grupları üzerinde de büyük bir tedirginlik yaratacak davranışlar sergilenmektedir. Bunlardan bir kötü örnek, bugün gerçekleşmiş oluyor. Bunu tasvip etmek mümkün değil. Bu gidişatın sonu da hayırlı olmayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.
kaynak http://www.dunya.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...